Aluminium kozijn

Wanneer u er voor kiest om een aluminium kozijn aan te schaffen, brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Deze voordelen zijn talrijk. Hieronder zullen de belangrijkste voordelen op een rijtje worden gezet.

1. Gewicht

Aluminium erg licht in gewicht. Het is dan ook vooral erg geschikt voor grote oppervlaktes zoals schuifpuien. Dit lichte gewicht doet niet onder aan de sterkte van het materiaal. Aluminium kozijnen zijn namelijk niet alleen erg licht, ze zijn ook nog eens erg sterk!

2. Duurzaam

Aluminium is erg duurzaam materiaal, het gaat namelijk erg lang mee. Omdat aluminium, in tegenstelling tot hout, niet krimpt of uit zet is het erg geschikt om aan de buitenkant van uw woning te gebruiken (bijvoorbeeld als raamkozijn). Daarnaast is het ook goed voor het milieu, omdat er geen bomen gekapt hoeven te worden om een aluminium kozijn te fabriceren.

3. Onderhoudsarm

Aluminium trekt geen vuil of vocht aan, u dient uw aluminium kozijnen daarom slechts een- of tweemaal per jaar schoon te maken, om er vervolgens jarenlang plezier van te hebben. In tegenstelling tot houten. Schoonmaken gaat erg gemakkelijk met wat water en een schoonmaakmiddel. In tegenstelling tot houten kozijnen hoeft u de aluminium kozijnen niet te schilderen, dit bespaart veel tijd en moeite.

4. Aanpasbaar

Aluminium kozijnen zijn erg gemakkelijk te personaliseren. Vindt u houten kozijnen mooi maar heeft u een hekel aan het onderhoud en nodige schilderwerk? U kunt het uiterlijk van aluminium kozijnen makkelijk op hout laten lijken, door het aanbrengen van profielen in het aluminium. Hierdoor kan uw woning een klassiek, rustiek of geraffineerd hedendaagse uitstraling hebben.

5. Veiligheid

Aluminium kozijnen zijn ook nog eens erg veilig. Het hang- en sluitwerk van aluminium is van erg hoogwaardige kwaliteit. De kozijnen sluiten af door middel van een meerpuntsluiting en standaard worden bijna alle opendraaiende en draai-kiepramen geleverd met inbraakvertragende sluitnokken.
Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen, hierboven zijn enkel de meest belangrijke voordelen van aluminium raamkozijnen op een rijtje gezet.